2014. augusztus 30., szombat

KIK VAGYUNK?

2014-ben 52 ezer forintot kaptuk 1% -ból, köszönjük. Kérjük idén is támogassák tevékenységünket adójuk 1%-kával 
Adószámunk 18027158-1-02
Mindenki annyit él, amennyit szeretett. Aki szeretetet nem adott, semmit nem adott. Aki szeretetet nem teremtett, semmit nem teremtett. Lev Tolsztoj

Akik elfogadják azt,

hogy normális az emberek közötti különbség.
Akik ismerik az alapvető emberi jogaikat
és annak érvényesítését a mindennapi életben.
A People First érdekérvényesítő program 1968-ban Svédországban indult el, mint szülők által alapított szervezet. Mottójuknak a következőt választották: „Helyettük,értük beszélünk!” Ezen a találkozón azonban hamar megdőlt ez a mottó, mert belátták, hogy az érintettek maguk tudnak legjobban beszélni magukról. Ezt követően 5 év alatt hasonló csoportok szerveződtek Angliában és Kanadában. 1973–ban British Columbia területén jött létre egy egyesület a fogyatékos állampolgárok érdekeiért. Összejöveteleket és szponzorokat szervezetek olyan összejövetelekre, ahol az érintettek önmagukért szólalhattak fel. Itt a szakemberek segítsége még meghatározó volt. 1974-ben Oregonban volt a következő állomás, ahol önszerveződő csoportok alakultak.
Itt választottak nevet is: „People First – Az Ember az első” ,
A névválasztást egy érintettől származik, aki arról panaszkodott, hogy „elfáradtam attól,hogy fogyatékosnak hívnak,ember vagyok én is…..” Az első találkozón 560,majd igen rövid idő alatt 1000 fő szervezte meg a rendszeres együttműködését. Jelenleg az USA 43 tagállamában, 800 csoport működik. A csoportok jó része államilag támogatott, kiknek MOTTÓJA ma már:”MI emberek vagyunk elsőként és mi tudunk beszélni magunkról.”
A fogyatékos személyek – elsősorban az emberek – akik az egyéni képességek, érdekeit és szükségleteit. A legtöbb esetben, ezek átlagos emberek hétköznapi kíván élni életét. A fogyatékos személyek anyukák, apukák, fiúk, lányok, nővérek, testvérek, barátok, szomszédok, munkatársak, diákok és tanárok. Mintegy 10 millió Magyar – közül minden ötödik személynek van valamilyen fogyatékossága. Hisszük, hogy ők is életükkel gazdagabbá teszik a környezetüket.
Egyesület neve, székhelye, jogállása
  1. Az egyesület neve: „People First – A Társadalmi Elfogadásért- Magyarországi Központi Egyesület
  2. Az egyesület székhelye: 7634. Pécs Varsány u. 18.
  3. Az egyesület alapítási éve: 2008.október 09.
  4. A„People First – A Társadalmi Elfogadásért – Magyarországi Központi Egyesület önkéntesen létre hozott, önkormányzattal rendelkezõ társadalmi szervezet, amely az alapszabályban meghatározott célra alakult, nyilvántartással rendelkezik és céljának elérésére szervezi tagjai tevékenységét.
  5. Az Egyesület jogállása: A„People First – A Társadalmi Elfogadásért- Magyarországi Központ Egyesület, közhasznú szervezet, jogi személy
Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Belépési nyilatkozat Tagdíj 2000

 Pártoló tagsági nyilatkozat – Támogatonknak  Pártolóink 4000 Ft fizetnek

Szigetvári Takarékszövetket Számlaszám:  50800104-11110299.

Kapcsolat

Köszönettel: Berkes Gergő
email: kezenallas@gmail.com mobil: 70/3106530

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése