2016. március 18., péntek

ROKKANTAK, MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK PETÍCIÓJA

Mint minden ember, Magyarországon is minden állampolgár EGYEDI, ÖNÁLLÓ, MÁSTÓL
Ez azt jelenti, hogy olyan jogokat kell neki biztosítani, hogy ne függjön másoktól, egy személyben képes legyen az ÖNELLÁTÁSRA.

E megállapítás fényében Magyarországon súlyosan sérülnek a ROKKANTAK és MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK Egyetemes Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának alábbi kijelentései:

1. Minden személynek, mint a társadalom tagjának joga van a SZOCIÁLIS BIZTONSÁGHOZ…amely számára és családja számára AZ EMBERI MÉLTÓSÁGNAK MEGFELELŐ LÉTET BIZTOSÍT, és amelyet megfelelő esetben a szociális védelem összes egyéb eszközei egészítenek ki.

2015-ben Magyarországon a létminimum 87.000,-Ft volt.
Tehát MA a szociális biztonsághoz és az emberi méltóságnak megfelelő élethez MINIMUM ennyi pénz szükséges havonta egy felnőtt személy esetében!
Amennyiben a nevezett személy GYERMEKET NEVEL, esetleg súlyos FOGYATÉKOS, illetve BETEG, tehát önmaga ellátásán túl többletkiadásai is vannak (gyermek költségei, egészségügyi kiadások, gyógyszerek) a létminimumnál magasabb összeg illetné meg!

2. Minden személynek JOGA VAN saját maga és családja EGÉSZSÉGÉNEK ÉS JÓLÉTÉNEK BIZTOSÍTÁSÁRA ALKALMAS ÉLETSZÍNVONALHOZ, nevezetesen ÉLELEMHEZ, RUHÁZATHOZ, LAKÁSHOZ, ORVOSI GONDOZÁSHOZ, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, JOGA VAN A munkanélküliség, BETEGSÉG, ROKKANTSÁG, özvegység, öregség ESETÉRE szóló, valamint mindazon más esetekre SZÓLÓ BIZTOSÍTÁSHOZ, AMIKOR LÉTFENNTARTÁSI ESZKÖZEIT AKARATÁTÓL FÜGGETLEN KÖRÜLMÉNYEK MIATT ELVESZÍTI

A magyarországi ROKKANTAK átlag 30-35 évig fizették az Egészségbiztosítást és a Társadalombiztosítást, amely összegeknek biztosítaniuk kell az önellátás megvalósulását abban az esetben, amikor LÉTFENNTARTÁSI ESZKÖZEIT AKARATÁTÓL FÜGGETLEN KÖRÜLMÉNYEK MIATT ELVESZÍTI.
A magyar kormány 2012. január 1. óta NEM BIZTOSÍTJA a fent nevezett állampolgároknak az ehhez szükséges összeget!
A ROKKANTAK és MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK ellátását drasztikusan lecsökkentették, illetve estenként MEG IS VONTÁK!

3.Minden személynek joga van ahhoz, hogy mind a társadalmi, mind a nemzetközi viszonyok tekintetében olyan rendszer uralkodjék, amelyben A JELEN NYILATKOZATBAN KINYILVÁNÍTOTT JOGOK ÉS SZABADSÁGOK TELJES HATÁLLYAL ÉRVÉNYESÜLHESSENEK.

http://karosz.hu/?modul=oldal&tartalom=1203756

Ezért TILTAKOZUNK AZ EMBERI JOGAINK CSORBÍTÁSA ELLEN!!!

KÖVETELJÜK minden ROKKANT és MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ személy RÉSZÉRE

- a mindenkori LÉTMINIMUM összegének folyósítását, hogy a másoktól függetlenül ÖNÁLLÓAN gondoskodni tudjanak magukról;

- a krónikus betegek számára biztosítsák a KEDVEZMÉNYES UTAZÁST és a KÖZGYÓGY ELLÁTÁST;

- a MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK, akik a krónikus betegségük mellett munkát vállalnak, akkor is megkapják az ellátásukat, ha a meglévő betegségeik melletti akut betegség miatt betegállományba kényszerülnek;

- a 2012 előtti rokkantnyugdíjas évek beszámítását a SZOLGÁLATI IDŐBE, amennyiben a rokkant a nyugdíja mellett dolgozott;

- az öregségi nyugdíjnak semmiképpen NE LEGYEN FELTÉTELE, hogy a nyugdíj korhatár eléréséig mennyit dolgozzon a megváltozott munkaképességű, illetve rokkant;

- a REHABILITÁCÓ valóban rehabilitáció legyen;

KAROSZ
FÜGGETLEN SZEMÉLYISÉG!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése